A rizstej

rizstej-min-min

Kezdetben a laktózérzékenyek itala volt, később a vegánoké, mára viszont helyet kapott a legtöbb diétában is, hiszen – bár a cukortartalma nem épp elhanyagolható – a zsírtartalma egészen minimális.
Már az 1900-as évek elején is készítettek belőle italt egy korabeli vegetáriánus szakácskönyv tanúsága szerint, s azóta is népszerű alternatíva a tehéntej kiváltására etikai okokból vagy hypoallergén mivolta miatt.
Akik szeretik az ízét, akár a reggeli kávéban is szívesen fogyasztják, de alapvetően inkább főzési alapanyagnak használjuk. Ettél már rizstejből és jázminrizsből készült tejberizst, rizskochot vagy gyümölcsrizst? Mennyei! Vagy egy tavaszias ragut, főzeléket, amit tejszín helyett ezzel sűrítesz? Parádés! A rizstejet a sima tejhez hasonlóan igen változatosan használhatunk a konyhában, ha épp nem a főzéshez, akkor az edzés utáni fehérjeturmixhoz, vagy épp a reggeli zabkásához. A rizsben található protein hypoallergén fehérjeforrás, mely mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, ezen kívül E-, B-vitamin, valamint vas és szerves só tartalma sem elhanyagolható.
A főzés során a vitaminok nagy része ugyan elvész, de az ásványi anyagok és az aminosavak nem, így bátran kreatívkodjunk a konyhában, akár nyersen, akár főzéshez szeretnénk használni a rizstejet. Mi sem teszünk másképp a Food CHEF fogásainak megalkotása közben, így gyakran találkozhatsz vele ételeinkben.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK
AZ ÉDESBURGONYA
2018. JUNIUS 11.
A SMOOTHIE
2018 MÁRCIUS 27.
HOGYAN SŰRÍTSÜNK
2017. DECEMBER 6.
Kulcsszavak

food chef

diéta

lefogyok

rendelés

ételrendelés

Étel házhozszállítás

kajarendelés

kaja kiszállítás

diétás

fogyás

Kövess minket:

TELEFON: +36 70 770 9466
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 9H-16H
Ha nem szeretnél lemaradni a FoodChef újdonságairól és akcióiról, iratkozz fel hírlevelünkre!
A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.