A hajdina

hajdina-min-min

Mi az a hajdina? Biztos csak egy újabb hipermodern reformkonyhai micsoda, amit nagyon divatos enni manapság, ugye? Hát, nem.
A nagyvilágban az 5. században került el Japánba és Kínába, Európában pedig a középkor óta ismerik és használják. Akkoriban valószínűleg nem volt még nyilvánvaló, hogy micsoda kincset tartanak a kezükben, de az évszázadok során egyre több jótékony hatására derült fény. Kiderült, hogy valójában egy kivételesen kedvező táplálkozás-élettani és gyógyhatású élelmiszerről van szó, mely kiválóan alkalmas gabonaféléink, ezen belül is leginkább a búzából készült termékek kiegészítésére, vagy akár kiváltására, helyettesítésére.
Majdnem a teljes B-vitamin paletta megtalálható benne, ezen kívül E-vitamin és P-vitamin-tartalma is igen jelentős. Őseink annak idején nemcsak élelemforrásként, de gyógynövényként is használták, méghozzá magas vérnyomás kezelésére. Felhasználása igen sokoldalú, kásaként például fogyaszthatjuk reggelire vagy köret gyanánt, de kenyerek, lepények is készülhetnek belőle. Élelmirost-tartalma is igencsak kiemelkedő, így jótékony hatással van az emésztőrendszerre, miközben rengeteg értékes tápanyaggal látja el szervezetünket.
A Food CHEF séfje folyamatosan építi bele a jobbnál jobb alapanyagokat a diétákba, hogy a tőlünk rendelhető fogások még változatosabbak és még finomabbak legyenek, amellett, hogy katonásan tarthatod velük a diétádat, hiszen minden egyes összetevő azon dolgozik, hogy szépen, fokozatosan érd el a bomba formát!

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK
AZ ÉDESBURGONYA
2018. JUNIUS 11.
A SMOOTHIE
2018 MÁRCIUS 27.
HOGYAN SŰRÍTSÜNK
2017. DECEMBER 6.
Kulcsszavak

food chef

diéta

lefogyok

rendelés

ételrendelés

Étel házhozszállítás

kajarendelés

kaja kiszállítás

diétás

fogyás

Kövess minket:

TELEFON: +36 70 770 9466
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 9H-16H
Ha nem szeretnél lemaradni a FoodChef újdonságairól és akcióiról, iratkozz fel hírlevelünkre!
A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.