A padlizsán

Törökparadicsom, a szerelem almája… a padlizsán egyébként a nadragulyafélék családjába tartozik, a burgonyával és a paprikával együtt, botanikailag azonban gyümölcs, konyhai felhasználása szerint pedig sokkal inkább zöldség.
A diétás étrendben nagyon szeretjük, hiszen amellett, hogy elképesztően sokrétű a felhasználása, magas víztartalommal és alacsony kalóriatartalommal bír, így nagyon is optimális alapanyaga egy hatékony diétának. Magas rosttartalma segíti az emésztést és a szervezet vas termelését, és jótékonyan befolyásolja a vércukorszintet is. Egészséges szinten tartja a koleszterint, vértisztító hatásával pedig meggátolja az érfalak károsodását. Ha azt gondolnád, hogy azok közé a zöldségek közé tartozik, melyek puffasztanak, nagyon tévedsz: kifejezetten javasolt a fogyasztása azok számára, akik ilyen problémákkal küzdenek, mivel gyorsítja az emésztést, kíméli a gyomrot, és segít csökkenteni illetve megszüntetni az ilyen jellegű kellemetlen tüneteket. Gazdag mangánban és káliumban, foszforban és kalciumban, jelentős a folsavtartalma, magnéziumtartalma és nátriumtartalma, így a télre való felkészülésben is segít bennünk! És a legeslegjobb, amit a végére tartogattunk: hogy a belőle készült legfinomabb fogást, a padlizsánkrémet nagyon egyszerű volt beilleszteni a megújult Food CHEF diétába. Ha nem szeretnél lemaradni róla, feltétlenül fizess be a Food CHEF diétáinak egyikére, mert így se főznöd, se számolgatnod nem szükséges, mindent házhoz viszünk, amire a bomba forma eléréséhez szükséged lehet!


