Húsvéti receptek

Szeretjük a húsvéti hagyományokat, de nem kötelező kizárólag sonkában és tojásban gondolkodni ezen az ünnepen.
Séfünk két fantasztikus receptet állított össze Nektek, melyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket:
„Itt a tavasz és végre éledezik a természet. Ilyenkor minden zölddel és ez szín ilyenkor nagyon jót tesz a lelkünknek. Néhány üzletben lehet kapni friss zöldborsót célszerű ezzel elkészíteni a levest. Egy nagyon könnyű és a téli ételek világából kilépve egy egyszerűen elkészíthető ételsort tehetünk családunk vagy vendégeink elé.”
Hideg mentás zöldborsó krémleves:
/4 személyre/
2 ek linco light margarin
1 közepes fej salotta /sonka/ hagyma
1 gerezd fokhagyma
60-70 dkg zöldborsó /fagyasztott is jó/
5 dl zsírszegény tej
só
bors
menta ízlés szerint
Egy fazékban felolvasztjuk a margarint és hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát. Közepes lángon türelmesen megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és mikor megérezzük az illatát felöntjük 1 dl vízzel. Teljesen puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Miután megfőtt a zöldborsó hozzáadjuk a tejet és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Átszűrjük, hozzáadjuk a mentát és visszamelegítjük, de már nem forraljuk. Pár perc melegítés után félretesszük, kihűtjük.
Fontos tanács, minél tovább főzzük a zöldborsót, annál keményebb lesz. A friss zöldborsó főzési ideje valamivel több mint a fagyasztott társaié.
Cobb saláta csirkemellel:
/4 személyre/
40 dkg csirkemell
olívaolaj
6 főtt tojás
1 fej római saláta
3 paradicsom kockázva
2 avokádó kockázva
20 dkg cheddar sajt
5 dkg kék sajt
2 kanál zsírszegény tejföl
só
fehér bors
citrom
A csirkemellet olívaolajban megsütjük, majd felcsíkozzuk. A kéksajtot összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk majd egy kis citromlével ízesítjük. Krémes állagot kell, hogy elérjünk. Előkészítünk egy nagyobb lapos tányért. Óramutató járásával egyezően elkezdjük cikkekben ráhelyezni az alapanyagokat. Első a kockára vágott saláta, aztán a cheddar sajt, majd a csirkemell, paradicsom, főtt tojás, avokadó. Mikor körbe értünk a csirkemellet meglocsoljuk a kéksajt mártással.
Ha a csirkemellet egészben sütjük érdemes közepesnél picit magasabb lángon sütni, letakarva, majd 10 perc után megfordítani. Így biztosan nem szárad ki.


