Készülünk Halloweenre

Halloweenre leginkább tök faragással készülünk, vagy valamilyen tökféléből ételt készítünk az ünnep jegyében. Mi most egy kicsit könnyedebb ételt készítünk, aminek remek kiegészítője lehet egy roston sült csirkemell, vagy egy szelet teljeskiőrlésű kenyér.
Kókuszos sült sárgarépa krém:
– sárgarépa
– extra szűz kókusz olaj /a kókusz íz miatt nem jó sajnos más/
– só
– fehérbors
– rizstej
– fokhagyma
– füstöltpaprika pehely /nagyobb áruházakban kapható/
A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt lapos szélű tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk hozzáadunk pár gerezd fokhagymát és meglocsoljuk a kókusz olajjal. 220 fokos sütőben addig sütjük, míg minden karika szépen megpirul. Sütés után edénybe szedjük a fokhagymával együtt, hozzáöntünk rizstejet és botmixerrel pürésítjük. A tejet apránként öntsük hozzá és mindenki a saját ízlése szerinti állagú krémet készítsen. Amennyiben szükséges még sózzuk. Megszórjuk füstöltpaprika pehellyel.


