Nyári lasagne cukkiniből

A nyári hőségben nagyon kevesen vágynak töltött káposztára. Az alábbi recept azoknak szól, akik szeretik a hagyományos ízeket, de mégsem szeretnének dülledő pocakkal feküdni a kanapén egy ebéd után.
Egy régi olasz étel a lasagne egy modern és friss verziója, liszt és tészta nélkül.
Cukkini Lasagne /6 személyre/
– 6 darab nagyobb cukkini
– 500 gr darált csirkemell /vagy ugyanennyi 7% zsírtartalmú darált sertéshús/
– 5 db salotta hagyma
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 doboz kockázott-hámozott paradicsom konzerv
– 2 teáskanál paradicsompüré
– 3 evőkanál natúr joghurt
– só
– fehér bors
– zsírszegény sajt reszelve
– repceolaj
A cukkinit megmossuk és zöldséghámozóval lapokat vágunk belőle.
Egy nagyobb falú serpenyőben lepirítjuk az apró kockára vágott salotta hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét mellyel tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. Mikor a hús lepirult, ráöntjük a paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne öntsük alá vizet, vagy más folyadékot. A paradicsom konzerv elég nedvességet ad ahhoz, hogy ne égjen le. Mikor a hús elkészült és kicsit lehűlt hozzákeverjük a joghurtot.
Egy üvegfalú tepsit kikenünk vékonyan repceolajjal és mint a lasagne esetében elkezdjük rétegezni. Cukkini-darált hús, cukkini darátl hús. A legutolsó réteg cukkini legyen. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.


