Nyári lasagne cukkiniből

nyari_lasagne-min-min

A nyári hőségben nagyon kevesen vágynak töltött káposztára. Az alábbi recept azoknak szól, akik szeretik a hagyományos ízeket, de mégsem szeretnének dülledő pocakkal feküdni a kanapén egy ebéd után.

Egy régi olasz étel a lasagne egy modern és friss verziója, liszt és tészta nélkül.

Cukkini Lasagne /6 személyre/

– 6 darab nagyobb cukkini
– 500 gr darált csirkemell /vagy ugyanennyi 7% zsírtartalmú darált sertéshús/
– 5 db salotta hagyma
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 doboz kockázott-hámozott paradicsom konzerv
– 2 teáskanál paradicsompüré
– 3 evőkanál natúr joghurt
– só
– fehér bors
– zsírszegény sajt reszelve
– repceolaj

A cukkinit megmossuk és zöldséghámozóval lapokat vágunk belőle.

Egy nagyobb falú serpenyőben lepirítjuk az apró kockára vágott salotta hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét mellyel tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. Mikor a hús lepirult, ráöntjük a paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne öntsük alá vizet, vagy más folyadékot. A paradicsom konzerv elég nedvességet ad ahhoz, hogy ne égjen le. Mikor a hús elkészült és kicsit lehűlt hozzákeverjük a joghurtot.

Egy üvegfalú tepsit kikenünk vékonyan repceolajjal és mint a lasagne esetében elkezdjük rétegezni. Cukkini-darált hús, cukkini darátl hús. A legutolsó réteg cukkini legyen. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK
AZ ÉDESBURGONYA
2018. JUNIUS 11.
A SMOOTHIE
2018 MÁRCIUS 27.
HOGYAN SŰRÍTSÜNK
2017. DECEMBER 6.
Kulcsszavak

food chef

diéta

lefogyok

rendelés

ételrendelés

Étel házhozszállítás

kajarendelés

kaja kiszállítás

diétás

fogyás

Kövess minket:

TELEFON: +36 70 770 9466
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 9H-16H
Ha nem szeretnél lemaradni a FoodChef újdonságairól és akcióiról, iratkozz fel hírlevelünkre!
A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.