Őszi ízek II.

Folytatjuk őszi recept ajánlatunkat. Ismerjétek meg séfünk következő különleges őszi receptjét!
Sült fokhagymás marhahúsos saláta:
– marha bélszín
– szójaszósz
– fokhagyma
– jégsaláta
– paradicsom
– kígyóuborka
– újhagyma
– só
– bors
– kókuszzsír
A bélszínt vékony szeletekre vágjuk és bepácoljuk a szójaszóba. 10 percet hagyjuk állni. Fontos, hogy tényleg nagyon vékony szeleteket vágjunk, mert nagyon rövid ideig fogjuk sütni. Egy serpenyőt felforrósítunk, és szilikon ecsettel kikenjük kókuszzsírral. Belehelyezzük a bélszín szeleteket és oldalanként 1-2 percig sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk. Tányérra tesszük, letakarjuk. A fokhagymát alufóliába csomagoljuk és sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Sütés után, miután kihűlt kinyomkodjuk a gerezdeket a fokhagyma fejből.
A salátát összetépkedjük és tányérra tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a kockára vágott kígyó uborkát, valamint a karikára vágott újhagymát. Ráhelyezzük a bélszín szeleteket és a sült fokhagymát. A hús sütése során keletkezett szafttal meglocsoljuk a kész salátánkat.


